
Takže nemáte rádi ryby? A už vůbec ne rybí polívky? Pokud máte alespoň rádi rajskou, nebo boršč, tahle polívka vás dostane! Já ji opravdu miluju!
suroviny:
- 2 lžíce oleje
- 2-3 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 jemně nasekaná cibule
- 250g rybího filé (treska) nasekaného na plátky
- 3 střední brambory nakrájené na kousky
- 500g nakrájených rajčat (nebo plechovka sekaných)
- 2-3 bobkové listy
- 1 lžíce sekané petrželky
- snítka tymiánu
- pepř
- sůl
Postup:
- zahřát olej, zpěnit cibuli, přihodit česnek a kousky ryby - osmažit ze všech stran
- přidat brambory, rajčata a koření a 5 min ještě dusit
- obsah kastrolku zalít vodou a vařit ještě 10 - 15 minut
- na závěr posypat petrželkou
Já k tomu ještě v toustovači opeču plátek toustového chleba, který také potřu česnekem a tato kombinace je DOKONALÁ!
Energetická hodnota porce podle tohoto rozpisu je cca 800KJ, s plátkem tousu je to + cca 300kj